Tuesday, February 23, 2010

Malu ohh!!

malu. ini tak tahu lah kenapa. siapa tahu boleh tolong beritahu terima kasih.

Huwarrggghh aku dah gila oh, pantang betul ada orang yang malukan aku depan orang ramai, ataupun aku memalukan diri sendiri, terbayang-bayang balik pastu tak boleh tido huwawawa lantas daku menggeleng-gelengkan kepala dengan harapan bayangan itu akan hilang, tapi oh tidak hilang lagi masih ada rupanya.

Kemudian aku cuba pula menggunakan kaedah jeritan 7 petala alam tapi untuk nak cover line, aku jerit dalam bilik air sambil mandi atau jerit pada bantal dan selamatlah aku daripada tuduhan yang aku sudah gila oleh rumah kawan (housemate) .tapi malang sekali oh bayangan itu masih belum hilang argh!!

Eh yati kau bayangkan apa hah, atau kau sudah gila bayang?

hikhik.





Eh ngga koq, masakan begitu doankk (chee, ngomong pula kan atau dalam bahasa inggeris nya speaking) adalah sikit hehehe


Yati kau dah gemuk la 
Yati kau lebih pendek dari dia lah 
Yati kau pendek tak sampai separuh badan aku pon 
Yati yati yati yati yati yati... 

HUWARRRGGGHHHH!!!

Diamlah.. kau orang jangan bising bising, telinga den sakit!hati dan tekak pon sakit.

Jawapan apa yang anda anda sekalian ini harapkan hah? hah? 

Macam biasalah senyum kadang kadang ketawa sambil buat lawak sikit bagi mengelakkan awkward moments dan menyebabkan aku nampak lebih pathetic, dan juga bagi mengelakkan kau untuk berperasaan serba salah sebab cakap macam tu nanti kau terasa macam nak pujuk tapi kau sudah terlambat. Argh kau yang kutuk aku kenapa aku kena jaga hati kau pula?? 

Actually, takdelah nak ambil hati sangat pun pasal dah menerima kelemahan diri sendiri dan sedang dalam proses cuba membaiki mana yang tak kena, itu tak ada masalah la tapi kenapa kena tegur di depan khalayak ramai, lepastu boleh buat meeting lagi dengan orang ramai siap explain kenapa aku pendek dan apa yang akan terjadi pada aku sebab aku pendek dan macam macam lagi. Tak pasal pasal malam tu dengar ada orang jerit2.

SCREAM. haha takut tak? tak takut tak ape.




Bukan tak suka orang tegur tapi buatlah dengan cara baik, ini niat asal baik dah nak tegur tapi akhirnya jadi memburukkan orang pula. Oh aku teringat pasal kisah Hassan dan Hussein anak kepada Ali bin Abi Talib, yang fikir baik punya untuk nak tegur pakcik yang salah cara berwuduk dengan penuh berhikmah supaya pacik tu tak terasa hati. sekarang ni tak kira dah, kau kutuk aku berbakul-bakul supaya kau rasa senang hati.. isk.

budak comel merajuk. aku la tu.

Rasa-rasa lah kan, apa perasaan orang yang mengutuk tu bila aku pula yang kutuk kau. Ingat takda modal ke, tapi simpan ja sebab nak jaga hati dan air muka awak.. boleh je kalau nak, banyak jugak ni ada lah dalam sepuluh bakul. Heh heh heh heh. (gelak jahat)
Argh ni yang aku rasa nak nyanyi ni.
Jom nyanyi sama sama.

Don't sepak speak.

You and me
We used to be together
Everyday together always
I really feel
That I'm losing my best friend
I can't believe
This could be the end
It looks as though you're letting go
And if it's real
Well I don't want to know

Don't speak
I know just what you're saying
So please stop explaining
Don't tell me cause it hurts
Don't speak
I know what you're thinking
I don't need your reasons
Don't tell me cause it hurts

Eh eh cukup lah. Nanti jiran pulak marah sambil nyanyi Don’t Sing!



siapa dah tengok?aku belum.

Eh tegurlah aku, jangan tak tegur. bukan aku marah, aku suka orang tegur dan memang kewajipan orang Islam untuk saling tegur dan mengingatkan, tapi boleh je guna dengan cara yang baik dan jangan lah tegur aku depan orang ramai, malu woh!


untuk siapa yang ada senasib ngan aku, jum jerit dalam toilet ramai2!!

buruk juga ya rupa time jerit. ok yati, sila cari cara lain.

eh aku suka orang tegur aku. jangan lah salah faham atau takut. saya gerenti tak makan orang! tapi gerenti suka makan steak!

credits to ayu. siapa nak tahu ni boleh dapat kat mana boleh tanya okay! :)~



14 comments:

Faridhil Athrash Bin Sallehan said...

hahahahaaha.. yati yati.. ko mmg lawak!!! hahaaha.. bes la bace.. aku tgh stress2 bace pn hepi!!!! bgus2.. mantap gaya pnulisan ko.. aku respek!! :)

ayshia nique mazlan said...

hahahaha...
teringat suatu ketika dulu..ko tiba2 gelak sorg2..
tringat kisah memalukan..kah3..
aku pon slalu cm tuuuuuuu...jerit sorg2 dlm bilik..maluu ohh!!

Alynn Notnot said...

hahaha. alin pom pendek jgk. no worries. bkn pendek, just tak tinggi je. anugerah Allah ni. :D senyummmmmmmm yep~

afif ashari said...

saba2..ikot kate alin nih..bkn luaran y penting..dalaman tu y kire..=)

yatee said...

hehe tq sumenyee~
sayang korang hehe (cewah tetibe lak)

ate: tq atrash, ko la sifu aku, cepat ajar lagi haha

aishia: oih oih jangan cite malu woh! hahak

alynnnotnot: tq tq~ jom sama2 senyum sampai lenguh!hehe

afif: betul2, dalaman tu yang penting (chee macam lah dalaman aku cantik??ahah)

eni said...

sape la malaun tu. bg sini no tipon bia aku jerit kat telinga de sampai pecah gegendang de. terase gile ckp kite pendek. tape yat asal comel, baik, lawa, bijak, pandai masak, ade bf kannnnnnnn. oi cepat a kawen. dah tue dah kau tuu..mak nk cucu.(WAKAKKAKAKKAKAK).

yat ko tayah jerit yat. ko pg je online shopping tgk barang2 baru. tayah beli a pasal tade duet. kihkihkih. jerit2 ni buat taik tekak je. hish2.

noor afzan said...

sabor ajelah..
kenapa semua menggambarkan yati rendah..
rendah itu comel n cute k..=)
jgn kecik ati..
dorang jelez kat awak..
haha~

mana nak dapat food tuh?

yatee said...

eni : haha banyak duit nak online shopping,
nak pos barang kat ko pun tak ada duit oh. wah kau puji aku ke ani thank you ah terharu hahaha. ko pon sama ah, baik berpada babe, dan kalau kau tanak salih bagi kat aku lah wakakaka

noorafzan : huwaaa tq tq huhu food ni boleh dapat kalau pegi bandung, kat jalan dago atas, nama kedai the stone, harga boleh tahan, lebih kurang rm30 kalau tak salah hehe. :)

tricksrex said...

hehehe..tersengih sensorang bace..sabo je la okeh..

whitelily~ said...

best :)
sabar yek :)

Juz Wan said...

Pnen aq bce post nie...ha3

jmpot komen blog..
new up8..

http://wanameer.blogspot.com/

yatee said...

tricksrex dan whitelily : haha tq tq~ insya-Allah akan bersabar! :)

juzwan : eh kenapa pening tu hehe sorry sorry! :)

muniri edogawa said...

yati!sape kte ko pendek??meh aku fire..bzzt
nasihat org pompuan(sabaar lahh)

djambu puadovich said...

apa masalahnya pendek? kenapa dengan gemuk?

yang penting, sehat fizikal dan mental. sendiri bahagia sudah...

Related Posts with Thumbnails